Home » Posts tagged with "gjëndra tiroide"

Gjëndra tiroide

Gjëndra tiroide përbëhet nga dy lobe ku i djathti është diçka më i madh se i majti, në mes veti janë të lidhura me istmusin. Madhësia e gjendrës tiroide ndryshon në vëndet e ndryshme të botes, është e madhe në vendet me mungesë relative të jodit në ushqim.  Read More →
Etiketat:

Simptomat e gjëndrës tiroide

Simptomat me të cilat shoqërohen problemet e gjëndrës tiroide. Shumë njerëz vuajnë nga simptoma të tilla, siç janë duar dhe këmbë të ftohta, temperaturë e ulët e trupit, ndjeshmëri e dobët, dhimbje të forta koke, pagjumësi, sëmundje të ndryshme të lëkurës, djegie të syve, rënie flokësh, thonj që të thyhen, problemë më dëgjimin, si dhe ajo që duket më qartë probleme... 
Etiketat:

Mbifunksionimi i tiroides, rreziqet që shfaqen nga jodi i tepërt

Mbifunksionimi i gjëndrës tiroidale është shkaku më i zakonshëm që ka më tepër tiroksinë në trup. Tepër tiroksinë në trup mund të ketë edhe në rastin e tiroiditit i cili është infektim kohëshkurtër i gjëndrës tiroidale. Kurse kur gjëndra tiroidale prodhon më pak tiroksinë kemi hipoterozë. Në këtë rast ka një metabolizëm të ulët dhe trupi ndodhet në një gjendje xhiroje... 
© 2017 Keshilla.NET · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress