Home » Posts tagged with "Hemorroidet"

Recetat e popullore për të luftuar sëmundjet e zorrëve

Sot shkenca dhe mjekësia ka bërë të mundur që të evitohen ose të shërohen shumë sëmundje të përhapura, të trupit dhe të mendjes, duke bërë një jetë të shëndetshme. Një rol të rëndësishëm luan ndjekja e disa rregullave të thjeshta të dietës dhe shëndetit. Sëmundjet e aparatit tretës shpesh si shkak kryesor kanë një regjim ushqimor dhe një ushqim të papërshtatshëm.... 

Rrushi, një mbrojtës i fuqishëm i organizmit

Rrushi mbron nga keqtretja e stomakut, temperatura, sëmundjet e mëlçisë, hemorroidet, osteomieliti, gangrena, kanceri, si dhe nga mjaft sëmundje të tjera. Në vitin 1927 Dr. A Liebstein, mjek i famshëm nga Nju Jorku, duke ju drejtuar disa prej kolegëve të tij, të cilët e pyetën se çfarë mendonte për aftësitë kuruese të rrushit, tha: “Rrushi është ushqimi më ideal.  Read More →

Simptomat e Hemorroideve

Gjakderdhja e dhimbshme mund të jetë simptomë e kolitisit, sëmundjes së krohnit apo edhe tumorit. Secilin prej këtyre simptomave duhet ta lajmëroni dhe ta kontrolloni te mjeku dhe duhet ta ndryshoni ushqimin. Rreth 50% e njerëzve më të moshuar se 50 vjeç vuajnë prej hemorroideve, ka treguar një hulumtim i kryer në klinikën Majo. Simptomat më të shpeshta të këtij çrregullimi të... 

Shega mënjanon toksinat

Lëngu i shegës përdoret me sukses në sëmundjet e stomakut dhe të zorrëve, është freskues dhe mënjanon toksinat (helmet) e organizmit. Ai (lëngu i portokallit) i jep freski mendimit të njeriut. Lulet e shegës përmbajnë taninë dhe kanë veti rrudhëse e tonike; ato rekomandohen në dhimbjet e barkut, në hemorragji, në hemorroidet, si dhe për gargara (shpëlarje të gojës) kundër... 

Si t’i shmangni hemorroidet

Njerëzit, të cilët gjatë nevojës së madhe rrinë galiç, nuk ulen në guacë, i kryejnë nevojat fiziologjike në pozitë më natyrore dhe krijojnë më pak tension. Nevojtoret moderne nuk janë të mira për ne. Shkencëtarët izraelitë në revistën “Digestive Diseases and Sciences” i kanë publikuar përparësitë e qëndrimit galiç gjatë nevojës së madhe. Tensioni më i vogël zvogëlon... 
Etiketat: ,

Pjeshka kundër dhimbjeve të barkut

Ky lloj fryti rekomandohet të përdoret kryesisht i freskët ose lëng frutash. Ato kanë vlera të larta ushqyese e kuruese; përmbajnë rreth 10% sheqerna, acide organike, pektinë, vitaminë C dhe R me shumicë, sasi të pakta provitaminë A, vitaminë B1, B2, PP, kripëra minerale, lëndë aromatike etj.  Read More →

Trajtimi i hemorroideve

Hemorroidet, ose siç quhet në gjuhën e popullit majasëlli, janë zgjerime (fryrje) të venave të gjakut që ndodhen përreth pjesës më të fundit dhe asaj të jashtme të zorrës së drejtë (rektumit). Kjo zonë është mjaft e pasur me enë gjaku dhe kryesisht me vena. Duke qenë se këto zgjerime, hemorroidet, kanë mure të holla ndodh shpesh që të dalurit jashtë të shoqërohet... 
Etiketat:
© 2017 Keshilla.NET · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress