Tag: Hipertensioni

Hipertensioni

Rregulla për të mos nxitur sëmundjen: Stresi krijon një dominante në sistemin nervor, e cila shton prodhimin e adesteronit në veshka, e për pasojë çon në ngushtimin e enëve të gjakut dhe …

Si mposhtet hipertensioni me ushqime

Gati dy nga tre persona të moshuar me diabet kanë edhe hipertension (shtypja e lartë e gjakut). Që të dy këto gjendje rrisin rrezikun për sulm në zemër, goditjen në tru, sëmundje të syve dhe …

Hipertensioni, ushqimet qe e keqesojne

Personat me shtypje të artë të gjakut, të cilëve nuk u ndihmon as marrja e barnave të ndryshme, me siguri konsumojnë sasi të lartë të kripës. Pasi që tek të anketuarit e ashtuquajtur …