Home » Posts tagged with "Infeksionet pas abortit"

Infeksionet pas abortit: Bakteremia dhe Shoku septik

Bakteremia dhe shoku septik janë gjendje të lidhura ngushtësisht. Bakteremia përkufizon praninë e baktereve në gjak. Shoku septik është gjendje sepsisi me hipoperfuzion dhe hipotension të ndjeshëm kundrejt terapisë zëvendësuese të bazuar në likide. Me sepsis kuptohet infeksion i rëndë i lokalizuar ose bakteremi e shoqëruar me manifestime të inflamacioneve sistemike. Sepsisi shkaktohet... 
© 2017 Keshilla.NET · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress