Tag: Kafeja

Kafeja e zvogëlon rrezikun nga vdekja

Personat më të moshuar, të cilët pinë disa filxhanë kafe në ditë, janë më pak të rrezikuar nga vdekja sesa moshatarët e tyre, të cilët e evitojnë këtë pije, thotë një studim amerikan, i cili …

Kafeja e dobishme për trurin

Konsumimi i rregullt i kafesë pengon shfaqjen e dëmtimeve të cilat i shkakton kolesteroli dhe njëkohësisht zvogëlon rrezikun për paraqitjen e demencës. Hulumtime të mëhershme kanë treguar …

Kafeja shkaktonë halucinacione

Sipas studimit më të ri, njerëzit që pinë shumë kafe, mund të përfundojnë duke parë fantazma dhe duke dëgjuar zëra të çuditshëm! Shtatë filxhanë kafe në ditë, bëjnë që njeriu të ketë tri …

Kafeja edhe çaji freskojnë organizmin

Shumica e njerëzve mendojnë se çaji dhe kafeja paraqesin vetëm një pije të ngrohtë që u ndihmon të kthjellen e asgjë më shumë. Fakti është se çaji dhe kafeja janë shumë me tepër se kaq. …