Home » Posts tagged with "kanceri i gjirit"

Metodat për parandalimin e kancerit të gjirit

Kanceri i gjirit është më i diagnostikuari te gratë, veç kancerit të mushkërive. Në çdo 8 femra është llogaritur se kanceri i gjirit mund ta prekë jetën e tyre. Gjenetika është një ndër faktorët e rrezikut që nuk mund ta ndryshojmë, mirëpo ne mund ta ndryshojmë mënyrën e jetesës që të mund ta parandalojmë kancerin e gjirit. Të ndalohet menjëherë përdorimi i alkoolit  Studimet... 
Etiketat:

Kanceri i gjirit

Këshilla për të shmangur kancerin në gji Bëni vizita mjekësore sa herë ndjeni shqetësime, por edhe kur e ndjeni veten mirë. Bëni një jetë të shëndetshme, bini në peshë, nëse jeni mbipeshë. Përpiquni të minimizoni stresin. Mundohuni të keni një aktivitet seksual të rregullt. Ushqehuni duke ndjekur një dietë të caktuar. Hani ushqime që janë të pasura me vitaminë A, E dhe... 
Etiketat:

Si të parandaloni kancerin e gjirit

Në bazë të Shoqatës amerikane të kancerit, afro 200,000 raste të reja më kancerin e gjirit janë diagnostikuar dhe më shumë se 40,000 femra do të vdesin këtë vit nga kanceri i gjirit në Amerikë. Edhe pse ekspertët thonë se nuk ka një mënyrë të sigurtë që t’a parandaloni këtë sëmundje, mund të bëni shumë që të ulni rrezikun e zhvillimit të saj. Më poshtë keni 9 mënyrat... 
Etiketat:

Kanceri i gjirit, zbulohet sëmundja që e shkakton

Studiuesit kanë gjetur një lidhje mes kancerit të gjirit dhe diabetit të llojit 2 te femrat, sidomos te ato pas menopauzës.Diabeti i llojit 2 veçanërisht pas menopauzës shton rrezikun për zhvillimin e kancerit të gjirit me 27%. Studimi në fjalë u publikua në revistën British Journal of Cancer, ku u analizua lidhja mes kancerit dhe diabetit. Gjatë studimit u zbulua lidhja mes kancerit,... 
Etiketat:

Kanceri i gjirit, vrasësi “sekret”

Populli shpesh kancerin në përgjithësi e quan ‘sëmundja e keqe’, ‘e brëmja’ ose me më pak të drejtë ‘dergja pa ilaç’. Duhet ditur se nga kanceri vuajnë dhe ngordhin edhe shtazët, por ka sëmundje të tilla edhe për botën bimore. Kanceri i gjirit është sëmundja më e shpeshtë prej sëmundjeve kanceroze te gratë. Në Evropë paraqiten 106 raste të reja me kancer të gjirit... 
Etiketat:

Testi qe parashikon kancerin e gjirit

Një test gjenetik mund të ndihmojë në parashikimin e kancerit të gjirit disa vite përpara se ai të zhvillohet, pretendoi një grup shkencëtarësh. Studimi tregoi se faktorët e rrezikut dyfishohen tek gratë, gjenet e të cilave janë ndryshuar nga ekspozimi nga faktorë mjedisorë si rrezatimet, alkooli, hormonet artificialë, duhanpirrja apo ndotja.  Read More →
Etiketat:

Kanceri i gjirit, ja këshillat për mbrojtjen

Kur një grua preket nga kanceri i gjirit, e gjithë bota duket sikur i bie mbi kokë. Më tepër rrisk kanë gratë e mëdha në moshë, por ama kur kanceri sulmon ai është shumë agresiv, ndaj të gjitha gratë dhe vajzat duhet t’i nënshtrohen kontrolleve në cdo moshë qofshin. Ja disa këshilla për t’u mbrojtur nga kjo sëmundje: 1. Një jetë e shëndetshme ju mbron. Kujdes me... 
Etiketat:
© 2017 Keshilla.NET · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress