Home » Posts tagged with "kanceri"

Si të zvogëloni rrezikun ndaj kancerit të prostatës

Sipas studimeve të shumta nga mjekësia alternative, konsumimi i brokolit dhe sojës, ulin rrezikun e shfaqjes së kancerit të prostatës. Nga studimet e bëra kohët e fundit nga mjekësia alternative në Stokholm në Suedi është vërtetuar se ushqimet me shumë yndyrë janë rrezik për kancerin në prostatë. Personat që pinë dy gota qumësht me yndyrë në ditë janë më të prirë për... 
Etiketat:

Kripa nxit kancerin në lukth

Ushqimi me përmbajtje të lartë të kripës shton gjasat për të zhvilluar kancerin e lukthit. Studiuesit nga Koreja Jugore kanë analizuar mbi dy milionë persona të moshës 30 deri në 80 vjeç. Pasi janë përcjellë për rreth shtatë vite, është vërtetuar se sasitë e tepërta të kripës kanë shtuar gjasat për kancer të lukthit për 10 për qind. Kripa është e dëmshme edhe në aspekte... 
Etiketat:

Gjendet fajtori te kanceri i mushkërisë i lidhur me duhanin

Proteina përgjegjëse për riparimin e ADN-së së dëmtuar mund të jetë lidhja themelore për të shpjeguar se si pirja e duhanit shkakton kancerin e mushkërisë. Qelizat e mushkërive të cilat i ekspozohen tymit të duhanit prodhojnë sasi më të vogël të proteinës, FANCD2. Pa praninë e FANCD2, ADN i dëmtuar mund të shkaktojë shumimin e pakontrolluar të qelizave në vend se t’i dëmtojë... 
Etiketat:

Tymrat e karburanteve shkaktojnë kancer

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka rishikuar një paralajmërim të mëparshëm, sipas të cilit përdorimi i naftës si karburant shkakton kancerin dhe ka bërë thirrje për vendosjen e standarteve më të larta për çlirimin e gazeve. Organizata e krahason rrezikin e ndotjes nga nafta me atë të njerëzve që qëndrojnë në mjedsiet ku pihet duhan. Njoftimi vjen pasi ekspertët ndërkombëtarë... 
Etiketat:

Testi që zbulon kancerin e zorrës së trashë

Studiuesit Italianë janë të mendimit se kanë zhvilluar një test frymëmarrjeje që do të zbulojë nëse dikush ka kancer në zorrën e trashë. Sipas kërkimit, të botuar në revistën shkencore British Journal of Surgery, saktësia e tij do të arrijë deri në 76%. Vitet e fundit, studiuesit eksperimentohen me teste frymëmarrjeje për diagnostikimin e llojeve të ndryshme të kancerit, diabetit... 
Etiketat:

Lufto kancerin me vitamina !

Studimi amerikan pohon se vitaminë janë efektiv.Duke marrur një multi vitaminë çdo ditë mund të sjell deri tek zvogëlimi i rrezikut për zhvillim të kancerit tek meshkujt, thonë hulumtuesit amerikan. Studimi amerikan pohon se vitaminë janë efektiv, pasi ata testuan afro 15,000 meshkuj të moshave mbi 50 vjeç, për mb një dekade dhe panë reagimet e tyre ndër vite.  Read More →
Etiketat:

Si të parandaloni kancerin

Shfaqja e kancerit në trupin tuaj mund të jetë gjenetike, por mund të shkaktohet edhe nga rrethanat e jetës që ju  bëni. Hapat e parë që mund të hidhni për të mbrojtur veten nga kanceri kanë të bëjnë me konsumimin e ushqimit të duhur, sepse ushqimi ka një ndikim të jashtzakonshëm në shëndetin e individit. Përveç ushqimit duhet t’i kushtoni rëndësi edhe aktivitetit tuaj... 
Etiketat:
© 2017 Keshilla.NET · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress