Tag: limoni

Dobitë shëndetësore të limonit

Limoni është i mbushur me vitaminën C e cila ndihmon të neutralizojë çdo lloj sëmundjeje në trup. Limonët kanë elementë antibakterial të shumtë. Kujdesi i gojës: hedh pak leng …

Uji me limon dhe dobitë e tij

Uji  me limon ju ndihmon të pastroni sistemin, duke nxjerrë jashtë toksinat e tepërta nga trupi juaj në këtë mënyrë rrit funksionimin e enzimave, duke stimuluar përmirësimin e mëlçisë tuaj. …

Limoni, kura ushqimore që kuron sëmundjet

Limoni veçanërisht vlerësohet për vetitë dezinfektuese dhe kundër hemorragjisë. Për qëllime mjekësore përdoren lëvozhga dhe lëngu i frutit të limonit. Lëvozhgat, pasi qërohen nga …

Limoni për shëndet

Limoni është një nga ushqimet më të dobishme në planetin tonë dhe me siguri përmban listën më të gjatë të efekteve pozitive në shëndetin tonë. Në masë të madhe rritet nëpër botë, ndërsa me …

Limoni, efikas kundër mykut

Shpesh ndodhë që, në konservën e ullinjve, të formohet myku. Sa herë që duam të marrim ullinjtë, ballafaqohemi me rrezikun që të konsumojmë edhe myk. Sado të dobishëm që të jenë …