Home » Posts tagged with "melcia"

Mëlçia

Ushqimet që kurojnë dhe dëmtojnë mëlçinë: Përdorimi i 20-40 gramëve alkool në ditë dëmton mëlçinë. Mosha është një ndër faktorët kryesorë të dëmtimit të mëlçisë, pasi sa më e vogël që të jetë mosha e konsumatorëve të alkoolit aq më të rënda janë dëmtimet. Predispozicioni gjenetik është një ndër faktorët kryesorë të shfaqjes së sëmundjes. Këshillohet... 
Etiketat:

Ja kurat popullore që shërojnë sëmundjet e stomakut

Të gjithë kemi preferencat tona për frutën më të shijshme. Kjo edhe pa e ditur se brenda një kokrre lajthie apo ulliri, gjenden vitamina të shumta, që ndihmojnë organizmin të punojë në mënyrë të shëndetshme. Pa e ditur se me lëngun e degëve të dardhës, mund të ulim temperaturën që i ka kaluar të 40 gradët, edhe pse kemi pirë antibiotikë pa fund.  Read More →

Ushqimet që pastrojnë mëlçinë

Mëlçia mund të përshkruhet si organ i ngarkuar për detoksifikimin e trupit. Mëlçia është organi i dytë më i madh në trup dhe kryen detyra të ndryshme, prandaj është e rëndësishme që ta ruajmë. Disa nga funksionet e mëlçisë përfshijnë rregullimin e yndyrave, balancimin e hormoneve dhe ndihmesën e tretjes.  Read More →

Ja si kurohen semundjet me te shpeshta ne trupin e njeriut

Shpesh dëgjojmë të thuhet se është mjekësia popullore ajo që po gjen gjithnjë e më shumë vend për të parandaluar sëmundjet. Kjo rezulton të jetë e vërtetë duke iu referuar edhe studimeve të fundit që janë bërë. Sëmundjet mund të kurohen në spitale e klinika mjekësore, por, nëse do ishte e mundur, parandalimi është rruga më e sigurt për një jetë të gjatë e... 

Keshilla per te mos vuajtur nga melcia

Mëlçia, nëse është e shëndetshme, shërben kryesisht si filtrues dhe është fabrikë procesimi për trupin tuaj. Detoksifikon substancat vdekjeprurëse dhe zbërthen eritrocitet e harxhuara. Përveç këtyre punë, ky organ gjithashtu sekreton lëngun biliar për fshikëzën e tëmthit. Kjo ndihmon në tretjen e yndyrave në zorrën e hollë.  Read More →

Hepatiti C mund të dëmtojë mëlçinë për 10-40 vjet

Hepari (mëlçia) është organi më i madh i organizmit, i lokalizuar nën harkun brinjor të djathtë dhe që është përgjegjës për 500 funksione vitale. Në të përpunohet çdo gjë që ne marrim nga ushqimi, nga frymëmarrja dhe nga absorbimi nëpërmjet lëkurës. Mëlçia konverton substancat tona ushqimore në energji dhe ndërton muret e muskujve, hormonet, faktorët e koagulimit dhe... 

Kujdesi ndaj melcise

Mëlçia, nëse është e shëndetshme, shërben kryesisht si filtrues dhe është fabrikë procesimi për trupin tuaj. Detoksifikon substancat vdekjeprurëse dhe zbërthen eritrocitet e harxhuara. Përveç këtyre punë, ky organ gjithashtu sekreton lëngun biliar për fshikëzën e tëmthit. Kjo ndihmon në tretjen e yndyrave në zorrën e hollë. Përveç detoksifikimit, mëçia gjithashtu metabolizon... 
© 2017 Keshilla.NET · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress