Home » Posts tagged with "menstruacionet"

Ushqimi dhe dhimbjet menstruale

Me ushqimin ne potencialisht mund të zbusim dhimbjet menstruale dhe të rregullojmë ekuilibrin duke lokalizuar zonat e dhimbjeve. Këto ushqime ndahen në disa kategori. Ushqimet të cilat na ndihmojnë në dhimbjet menstruale janë ato ushqime që dhe ndrysh quhen “ushqime të rënda” të cilat kanë përbërje hekuri, zinku apo bakri, pa harruar kalciumin dhe magnez. Këto përbërës të domosdoshëm... 
Etiketat:

Uria çrregullon ciklin menstrual

Menstruacionet mund të jenë të dhimbshme, ndërsa situata mund të jetë edhe më e vështirë nëse cikli nuk është i rregullt, në fakt nëse është i çrregulluar. Në rastet më të shpeshta, kjo nuk është ndonjë shenjë për brengosje , por nuk është problem që nuk duhet kushtuar vëmendje. Vonesa e menstruacioneve për së paku gjashtë muaj quhet amenorea. Te femrat që shtojnë... 
Etiketat:

Diabeti dhe menstruacionet

Rezultatet e shkencëtarëve italianë kanë treguar se vajzat të cilat vuajnë nga diabeti, menstruacionin e parë e kanë në moshë më të vonshme në krahasim me vajzat e shëndosha. Shkencëtarët italianë nga Universiteti Campus Bio- Medico në Romë kanë krahasuar fillimin e menstruacioneve të më shumë se 160 vajzave të cilat kanë qenë duke u mjekuar me insulinë dhe ato janë... 
Etiketat: ,

Disa pyetje për menstruacionet

Sa zgjasin menstruacionet normale? Zakonisht ato zgjasin 4 – 6 ditë dhe humbja e gjakut është rreth 36 ml ( sa një filxhan kafeje). Humbjet normale të gjakut sillen rreth 10 dhe 200 ml. Nëse gjakderdhja është gjithnjë e madhe, më së miri është të këshilloheni me gjinekologun, ngase mund të paraqitet ndonjë anemi. Për të penguar aneminë, me siguri mjeku do t’ju këshillojë... 

Kontraceptivët afatgjatë, metoda e re që mbron gratë nga shtatzënitë

Mirena SIU arrin të sigurojë që ditën e parë një efekt kontraceptiv të lartë, i cili zgjat deri në 5 vjet, duke qenë superiore edhe përkundrejt sterilizimit. Gjithnjë e më shumë gratë që kanë formuar familjen e tyre me një ose dy fëmijë, po kërkojnë që të kenë një marrëdhënie seksuale pa ndonjë të papritur. Mjekët gjinekologë shpjegojnë se kontraceptivët afatgjatë,... 
© 2017 Keshilla.NET · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress