Home » Posts tagged with "migrena"

Disa ndër shkaktarët e migrenës

Migrena është sëmundje e trashëgueshme, shpesh herë mund të shfaqet gjatë fëmijërisë. Shkaktarët kryesorë të saj janë mungesa e madhe e gjumit, stresi i tepërt, mungesa e të ushqyerit, përdorimi i alkoolit,  luhatjet hormonale ose përdorimi i tepërt i ilaçeve që lirojnë dhembjet. Shkaktari i migrenës është një sinjal kimik që shkakton dhimbjet e sensorëve, të lidhura me... 
Etiketat:

Parfumi shkakton migrenën

Studimet e fundit tregojnë se produktet e parfumuara ndikojnë negativisht në shëndetin e njeriut, duke shkaktuar probleme në shfaqjen e astmës dhe migrenës, madje ndërhyjnë edhe në dëshirën seksuale. Një hulumtim i fundit në Angli, tregon se një e treta e njerëzve vuajnë efektet negative shëndetësore ndaj ekspozimit të aromave të ndryshme të parfumeve. Molekulat në produktin... 
Etiketat: ,

Migrena e turbullon mendjen

Sipas shkencëtarëve, konsiderohet që rreth 95 për qind e njerëzve në botë të vuajnë nga dhimbjet e kokës, prej tyre nga 12 deri në 19 për qind janë të gjinisë femërore dhe rreth 8 për qind e tyre janë meshkuj dhe fëmijë, e që të gjithë këta luftojnë me migrenën. Edhe pse është sëmundje, e cila nuk rezulton me vdekje, kjo sëmundje sjell shumë dhimbje dhe telashe, por... 
Etiketat:

Ilaçet e vazhdueshme nuk e kurojnë migrenën

Krizat e migrenës mund të lehtësohen dhe minimizohen me ndihmën e ilaçeve. Por nëse dhimbjet e kokës shpeshtohen, ilaçet nuk bëjnë asnjë efekt. Specialistët pohojnë se të sëmurët të cilët nuk qetësohen me ndihmën e ilaçeve, mund të aplikojnë kurën neurale dhe atë akupunture.  Read More →
Etiketat:

Depresioni dhe migrena janë të lidhura, ndërsa njëra gjendje e “rrezikon” tjetrën

Migrena dhe depresioni janë të lidhura me njëra-tjetrën, pra kështu njerëzit, të cilët vuajnë nga migrena të forta kanë rrezik më të madh nga depresioni, por edhe anasjelltas, ka konstatuar një studim kanadez. Njerëzit, të cilët vuajnë nga migrena të forta janë më të rrezikuar nga depresioni klinik, ndërsa ata të cilët vuajnë nga depresioni kanë më shumë gjasa të vuajnë... 
Etiketat:

Si te kuroni 3 format e migrenes

Rreth 8 për qind e meshkujve dhe 14 për qind e grave në Shqipëri vuajnë nga dhimbja e kokës, siç njihet në gjuhën mjekësore, migrena. Në të shumtën e rasteve kjo sëmundje prek moshat 35 deri në 45 vjeç. Tek gratë shpesh ajo është në formë më të zgjatur dhe më intensive. Por nuk përjashtohen mundësitë e shfaqjes së saj edhe te fëmijët, 5 për qind e tyre vuajnë nga kjo... 

Migrena shfaqet herët në mëngjes, ndërsa dhimbja në lukth gjatë mbrëmjes

A keni menduar ndonjëherë se pse herët në mëngjes keni dhimbje të forta të kokës, të cilat zhduken më pas? Ekspertët mendojnë se rreziku për shfaqjen e dhimbjeve në mes tjerash dallohet edhe për nga periudha kohore gjatë ditës. Kjo ndodh sepse çdo ditë trupi ynë kalon nëpër ciklin ku përfshihen procese biologjike dhe ndryshime hormonale. Çdo orë me vete bart mundësinë se... 
Etiketat:
© 2017 Keshilla.NET · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress