Tag: Shëndetësi

Si të luftoni erën e keqe të gojës?

Këto janë mënyrat më efektive kundër erës së keqe të gojës: Uji: Zgjidhja me e lehtë kundër erës së keqe është uji, i pastron bakteret në gojë. Nëse goja është e njomë, mundësia për erë të …

Kohë me pritje të ëmbla

Nëntë muaj të mbushur me ndjesi të veçanta, nga euforia e deri tek mërzitë e çdo lloji. Orë që duhen kaluar pa ankthe, mjekët këshillojnë mos e teproni me listën e gjërave të …

A e dini arsyen pse na hapet goja?

Të gjithë e pyesim veten pse na ndodh shpesh të na hapet goja. A është ky një mekanizëm i pavullnetshëm? Kur ne e hapim gojën? Këto janë disa pyetje që u kanë dhënë përgjigje disa …

Sasia e këshilluar e vitaminës B12

Këshillohet që të rriturit të marrin një sasi ditore vitamine B12 prej 2,4 mikrogramësh. Kjo sasi është më e vogël tek fëmijët dhe më e madhe tek të moshuarit mbi 75 vjeç. Përdorimi i tepërt …