Home » Posts tagged with "OKSIURET"

Oksiuret prek kryesisht femijet

Nje infeksion me krimba te vegjel ne forme fijesh (oxyuris) prek kryesisht femijet midis moshes pese dhe pesembedhjete vjeç, por qe parimisht mund te preke çdo grupmoshe. Infektimi behet me marrjen e vezeve te parazitit me ane te gojes. Me pas, ne stomak dalin larvatdhe enden nepermjet zorres se holle deri ne zorren qorre, ku zhvidhohen krimbat e rritur ne 0,5 deri ne nje centimeter.  Read More →
© 2017 Keshilla.NET · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress