Home » Posts tagged with "produktet e qumështit"

Produktet e qumështit nuk shkaktojnë karies

Shkencëtarët japonezë kanë studiuar lidhjen ndërmjet konsumimit të produkteve të qumështit dhe shpeshtësisë së paraqitjes së kariesit te fëmijët. Në studimin e publikuar në revistën “Journal of dentistry”, kanë marrë pjesë më shumë se 2.000 fëmijë me moshë trevjeçare. Në bazën e rezultateve të fituara, është zbuluar se fëmijët të cilët konsumojnë jogurt më shumë... 

Shpëtimi nga kanceri

Sipas disa studimet me te reja kane vërtetuar se bakteret e dobishme nga produktet e qumështit me probiotikë i zbusim pasojat e alergjisë. Sipas shkencëtarëve nëse përdoren ne mënyrë preventive te pacientet qe kane predispozitë gjenetike për alergji e zvogëlojnë rrezikun qe te sëmuren për 50%. Probiotikët gjithashtu e zvogëlojnë ne zorre numrin e baktereve qe shkaktojnë kancer,... 
© 2017 Keshilla.NET · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress