Home » Posts tagged with "puqrrat"

9 këshilla për një lëkurë të pastër

Trajtimi i akneve në dhjetëvjeçarët e fundit është përmirësuar dhe prandaj është më i thjeshtë kurimi i tyre. Faktor vendimtar është gjeni. Me fjalë të tjera, mund të trashëgohen karakteristikat e lëkurës dhe kështu edhe predispozita për akne. Lëkura e fytyrës, kraharorit dhe e shpinës ka mijëra gjëndra yndyre (sebace) të cilat lubrifikojnë duke prodhuar sebo apo... 

Trajtimi i duhur i akneve

Aknet (puçrrat e rinisë) fillojnë të paraqiten që në moshën e hershme të pubertetit, pra tek femrat nga mosha 11 vjeçare, e tek meshkujt nga mosha 13 vjeçare. Kjo moshë është tepër delikate, ngase në organizëm fillon në “revolucion“ hormonal, por gjithsesi nuk duhet harruar edhe llojin e lëkurës, që shpesh është edhe me predispozita familjare.  Read More →
Etiketat: , ,
© 2017 Keshilla.NET · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress