Home » Posts tagged with "Sëmundjet e gjakut"

Semundjet e gjakut

Mungesa e hekurit eshte shkaku me i shpeshte i anemise, madje e shfaqjes se saj eshte me e shpeshte tek femrat dhe kjo per shkak te menstruacioneve (qe natyrisht shoqerohen me humbje gjaku – dhe me humbje hekuri). Ne moshat e shtyra, anemia nga mungesa e hekurit ka shume mundesi te jete pasoje e kancerit ne gjak, nderkohe qe tek femijet mundet qe mungesa e hekurit te jete pasoje e sasise te pamjaftueshme... 

Sëmundjet e gjakut

Mungesa e hekurit është shkaku më i shpeshtë i anemisë, madje e shfaqjes së saj është më e shpeshtë tek femrat dhe kjo për shkak të menstruacioneve (që natyrisht shoqërohen me humbje gjaku – dhe me humbje hekuri). Në moshat e shtyra, anemia nga mungesa e hekurit ka shumë mundësi të jetë pasojë e kancerit në gjak, ndërkohë që tek fëmijët mundet që mungesa e hekurit... 

Sëmundjet e gjakut shpërthejnë nga kimikatet e përdorura në industri dhe familje

Sëmundjet malinje të gjakut janë bërë shumë të përhapura. Përhapja e tyre vjen bashkë me ritmet e zhvillimit industrial dhe bashkë me ndotjen mjedisore. Duke iu mbivendosur faktorit gjenetik faktori ambiental çregullon funksionin e qelizave të gjakut që janë shumë të ndjeshme. Por se cilat janë substancat e konfirmuara dhe ato të dyshuara prej të cilave duhet të bëjmë kujdes,... 
© 2017 Keshilla.NET · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress