Home » Posts tagged with "sëmundjet e veshit"

Pse shkaktohet dhembja e veshit?

Ftohja është shkaktari më i zakonshëm i pezmatimit të veshit. Sipas mjekëve, është mëse e zakonshme që pezmatimi i veshit të nisë me ftohje, sepse virusi i ftohjes ia bën të vështirë surrzlave në hundë dhe veshë të mbrohen ndaj baktereve. Nëse bakteret shumohen, krijohet lehtë një infeksion me qelb në veshin e mesëm. Infeksionet janë më të zakonshme gjatë muajve të ftohtë... 

Humbja e dëgjimit, shkaqet dhe mjekimi

Otoskleroza është një sëmundje që karakterizohet me pakësimin e dëgjimit dhe zhurmë në vesh. Pakësimi i dëgjimit shtohet gjithnjë e më shumë dhe në këtë mënyrë, me kalimin e kohës mund të theksohet deri në atë shkallë sa të pengojë të sëmurin të aktivizohet në jetën shoqërore.  Read More →

Sëmundjet e veshit

Veshi (lat. auris) është njëra prej shqisave, i cili i regjistron sinjalet akustike, tingujt, zërat, zhurmatAnatomia e veshit ndahet në veshin e jashtëm, të mesëm e të brendshëm. Veshi i jashtëm përbëhet nga llapa e veshit, kanali i dëgjimit dhe daullja e veshit. Veshi i mesëm përbëhet nga tre kockëzat e veshit çekani, zengjini, kudhra (stapes, incus dhe malleus), dy fije muskujsh... 
© 2017 Keshilla.NET · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress