Home » Posts tagged with "Sëmundjet e veshkave"

Si të parandaloni sëmundjet e veshkave

Organizmi i njeriut ka nevojë për një regjim të mirë dhe të shëndetshem. Nëse ju kujdeseni për trupin tuaj ashtu siç ai ka nevojë, do mund të parandaloni sëmundje të ndryshme të cilat dobësojnë imunitetin tuaj. Një ndër gjërat themelore që mund të bëni për të mbrojtur organizmin tuaj, është nëse ju aktiviozheni çdo ditë, bëni gjimnastikë, ecejake, etj. Këto do të... 

Si t’i parandalojmë dhe kurojmë sëmundjet e veshkave?

Kur përbërësit e kalciumit ose kimikate të tjera në urinë, formojnë kristale që ngjiten së bashku dhe formojnë një masë të fortë, atëherë kemi të bëjmë me një gur në veshkë. Këto kristale, rriten dhe formojnë gurë, të cilët luhaten nga një kokërr gruri në një top golfi. Disa milionë amerikanë, shumica mes moshës 20 dhe 40, trajtohen çdo vit për gurë në veshka.... 

Parandalimi i sëmundjeve të veshkave

Për të parandaluar sëmundjet renale, duhet pasur parasysh se të gjithë ne duhet të bëjmë një ekzaminim të thjeshtë të urinës, të paktën një herë në vit, në kuadër kjo të një kontrolli të përgjithshëm që duhet të bëhet rutinë. Pacientët me infeksione urinare kronike, duhet të kryejnë kontrolle më të shpeshta, një herë në 6 muaj, të mbajnë një dietë të caktuar,... 

Rrathët rreth syve

Rrathët rreth syve mund te jene tregues te shume problemeve shëndetësore siç janë sëmundjet e veshkave, anemia, sëmundjet e zemrës, etj. Gjithashtu nëse keni rrathë rreth syve e nëse nuk keni ndonjë problem shëndetësor, atëherë ndoshta shkaku qëndron ne ushqimin e pa rregullt. Nëse e keni vërtetuar se nuk keni ndonjë problem shëndetësor, por rrathët rreth syve janë vetëm pasoje... 

Sëmundjet e veshkave

Sëmundjet pa simptoma Shumë sëmundje të veshkave janë `tinëzare` meqë shpesh nuk kanë kurrfarë simptomash. Vetëm me përparimin e sëmundjes, pacienti fillon të ndihet i lodhur, i humb oreksi, ka mundime dhe çrregullime të gjumit. Shumë njerëz vetëm në këtë stad shkojnë te mjeku. Me një diagnostifikim adekuat, shumë sëmundje të veshkave mund të shërohen me sukses apo mund... 
© 2017 Keshilla.NET · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress