Home » Posts tagged with "Sëmundjet e zemrës"

15 mënyra si të munden sëmundjet e zemrës

Parandalimi i sëmundjeve të zemrës mund të jetë çështje e ndryshimeve të lehta e nganjëherë edhe të dëshirueshme të stilit të të jetuarit. Përqindja e vdekjes nga sëmundjet kardiovaskulare në Kanada ka qenë në rënie e sipër që nga 1950. Kanada ka përqindjen më të ulët në botë të vdekjeve nga goditja (pika ne tru).  Read More →

Sëmundjet e zemrës janë të parandalueshme

Sëmundjet në zemrës dhe goditjet në tru janë shkaktarë kryesorë të vdekjeve në botë. Organizata Botërore e Shëndetësisë thotë se vetëm sëmundjet kardiovaskulare marrin jetën e më shumë se 17.000.000 njerëzve në vit. Por ekspertët thonë se këto shifra mund të ndryshohen për më mirë. Kolegu Astrit Lulushi sjell hollësi  Read More →

Mbrojtësit e zemrës suaj

Sëmundjet e zemrës dhe të enëve të gjakut janë vrasësit numër një në botë. Nga sëmundjet infektuese, çdo vit vdesin 35 milionë njerëz, prej të cilëve 18 milionë vdesin si pasojë e sëmundjeve të zemrës. Me këtë rast, prej sëmundjeve kardiovaskulare, femrat e pësojnë dyfish më tepër. Të rrezikuar janë njerëzit e shëndoshë, të cilët kanë shprehi jo të shëndetshme... 

Sëmundjet e zemrës janë të parandalueshme

Por angiogramet jo gjithmonë zbulojnë problemet në arteriet e grave. Kjo i vë gratë në rrezik më të madh ndaj një goditjeje në zemër. Organizata Botërore e Shëndetësisë njofton se sëmundjet e zemrës marrin jetën e 18 milionë grave në vit.  Read More →

Luhatjet e temperatures, pasojat ne zemer

Personat që vuajnë nga sëmundjet e zemrës duhet të zgjedhin me kujdes ambientin së ku jetojnë. Mjekët këshillojnë se duhet të tregohen të gjithë të kujdesshëm, që të evitohen sa më shumë ato ambiente, ku ndotja e ajrit është më e theksuar. Shkaku kryesor i infarktit është mungesa e vajtjes se oksigjenit bashkë me gjakun në qelizën muskulore, por kjo në zonat me ndotje të... 

Sëmundjet e zemrës, kardiologët: 40-vjeçarët më të prekurit

Përmbyset raporti i moshës së të prekurve me sëmundje të zemrës. Nëse një vit më parë të prekurit nga sëmunjdet kardiake ishin të moshës 45- 60 vjec, kardiologët, referuar konsultave dhe shtrimeve thonë se kjo moshë është ulur në 40 vjeç. Sipas bluzave të bardha edhe vdekshmëria nga sëmundjet e zemrës është në nivel shqetësuese.  Read More →

Efektet kuruese të mollës për sëmundjet e zemrës

Molla është frut, me ndikim të madh pozitiv në shëndetin tonë. Ul në mënyrë të dukshme, rrezikun e sëmundjeve të zemrës, ndihmon kundra kapsllëkut dhe mban konstante vlerat e sheqerit në gjak. Molla është sinonim i vitalitetit dhe shëndetit.  Read More →
© 2017 Keshilla.NET · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress