Home » Posts tagged with "Sëmundjet kardiovaskulare"

Aspirina vetëm për ata të cilët kanë pasur sulm në zemër

Përdorimi i përditshëm i aspirinave si preventivë për sëmundjet kardiovaskulare mund të jetë e dobishëm, por vetëm për ata të njerëz të cilët kanë pasur sulm në zemër. Kjo ishte bërë me dije gjatë hulumtimeve të kryera nga ekspertë të ndryshëm. Personave të shëndetshëm, përdorimi i pakontrolluar i aspirinave mund t’u sjellë më shumë dëme se dobi.  Read More →

Ke mbi 5 fëmijë? Je më e sëmurë

Shëndeti i zemrës së grave, duket se është i lidhur ngushtësisht edhe me numrin e fëmijëve që ato sjellin në dritë. Në një përfundim të tillë ka arritur një studim suedez, sipas të cilit gratë me më shumë se 5 fëmijë, në fakt, paraqesin edhe rrezikun më të lartë për zhvillimin tek to të sëmundjeve kardiovaskulare. Pas tyre, renditen femrat me 4 fëmijë, të cilat paraqesin... 

Çrregullimet me ereksionin

Sipas njëzbulimi të zhvilluar në SHBA ka pohuar se meshkujt e prekur nga çrregullimet me ereksionin kanë 40% rrezik më të madh për sulme në zemër, në tru dhe çrregullime tjera kardiovaskulare. Hulumtimi i zhvilluara në New England Research Institutes, të cilat janë publikuar në Journal of the American College of Cardiology, kanë analizuar 1057 persona të moshës nga 40 deri në 70... 

Disa trajtime për të eliminuar yndyrat në gjak

Yndyrat në gjak shkaktohen nga shumë faktorë, por kryesore është kequshqyerja. Në qoftë se një organizëm funksionon në rregull, ai është i aftë të marrë lëndët ushqyese që i nevojiten dhe të nxjerrë jashtë ato që nuk duhen. Për këtë njerëzit duhet të jenë të ndërgjegjshëm për ushqimet që konsumojnë dhe antibiotikët që marrin.Yndyra është një lëndë ushqyese... 
© 2017 Keshilla.NET · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress