Home » Posts tagged with "shtatzania"

Cistet në shtatzani

Nëse zbulohet ndonjë ciste në shtatzëni, nuk është asgjë për t’u shqetësuar dhe mos bëni panik. Miomët (cistet) janë rritje, të cilat në shumicën e rasteve janë beninje (“të natyrës së mirë”) dhe nuk shkaktojnë asnjë problem, përveç në rastet kur janë shumë të mëdha dhe gjenden në vend të papërshtatshëm dhe në këtë mënyrë pengojnë daljen e foshnjës nëpër... 

Si ndikon shtatzania mbi gruan dhe foshnjen

Shtatzania eshte nje gjendje fiziologjike, e natyrshme e cila nuk demton organizmin e nenes nese tregohet kujdesi i duhur. Gjate shtatzanise foshnja (fetusi) formohet dhe zhvillohet duke marre lenden ushqyese nga gjaku i nenes. Kur nena eshte e shendetshme, merr ushqim te mjaftueshem dhe ben jete te rregullt, foshnja zhvillohet mire dhe lind i shendetshem.  Read More →

Kilet e tepërta i zënë frymën bebes

Femrat që janë mbipeshë gjatë periudhës së shtatzënisë, e ekspozojnë fëmijën e tyre para një game të tërë rreziqesh për shëndetin, sikundër edhe  ekspozimi ndaj tymit të cigareve, edhe në mënyrë pasive, mund të shkaktojë dëme serioze tek fetusi për shkak të një futje të reduktuar të oksigjenit. Një fakt të tillë e pohojnë hulumtuesit nga universiteti i Kajros në... 

Cilat janë shkaqet e shtatzanisë jashtë mitrës

Veza e pjelluar zakonisht udhëton 4-5 ditë në tub, prej vezores deri në mitër, ku mbarësohet brenda 6-7 ditëve pas pjellimit. Arsyeja më e zakonshme e shtatzanisë jashtë mitrës është dëmtimi i tubave të mitrës që shkakton bllokim apo ngushtim. Po ashtu, mund të ketë edhe problem me muret e mitrës, që zakonisht tkurren dhe bartin vezën e pjelluar në mitër.  Read More →

Shtatzënia e hershme

Të gjitha ato gra që duan të mbeten shtatzëna, duhet t’i kushtojnë një vëmendje të jashtëzakonshme të ushqyerit adekuat, shëndetit në përgjithësi, si dhe aktivitetit fizik. Në këtë drejtim mund t’ju ndihmojë edhe biseda me mjekun, i cili ua jep të gjitha këshillat dhe udhëzimet e nevojshme. Pasi që të keni mbetur shtatzënë, kujdesi duhet të rritet edhe më shumë. Duhet... 
© 2017 Keshilla.NET · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress