Home » Posts tagged with "tensioni i larte i gjakut"

Tensioni i lartë i gjakut mjaft serioze gjatë stinës së verës

Tensioni i lartë i gjakut është një sëmundje, që bëhet mjaft serioze gjatë stinës së verës. Me rritjen e temperaturës, sistemi kardiovaskular është i pari që preket, pasi aorta dhe venat e tjera ngushtohen dhe shkaktojnë probleme me shëndetin. Hipertensioni është një prej sëmundjeve shumë të rrezikshme gjatë periudhës së verës. Edhe më serioze sëmundja bëhet te personat... 

Tensioni i lartë i gjakut tek të rriturit

Një studim i ri ka zbuluar se rreth 20 për qind e të rriturve në moshë të re kanë tension të lartë gjaku. Studiuesit nga University of North Carolina-Chapel Hill pyetën 14,000 femra dhe meshkuj, midis moshave 24 dhe 32 vjeçare, në lidhje me historinë e tyre të tensionit të lartë të gjakut dhe pastaj matën tensionin e gjakut të pjesëmarrësve.  Read More →

Disa keshilla per te kontrolluar tensionin e larte

Nëse interesoheni të dini se a mund të rregulloni tensionin e gjakut pa marrë ilaçe, përgjigja është tepër optimiste. Sipas specialistëve, në disa raste tensioni i lartë i gjakut, hipertensioni jo shumë i lartë, mund të përballohet me sukses duke realizuar disa ndryshime në jetën e përditshme, si dhe në regjimin ushqimor.  Read More →

Vetit e bananes

Bananet permbajne shume hekur, i cili stimulon prodhimin e hemoglobines ne gjak,ndaj rezulton e domosdoshme ne rastet e anemise. Duke qene e pasur me kalium, banania eshte mbrojtese e mire per te gjith ata qe vuajne nga tensioni i larte i gjakut. Gjithashtu bananet kshilhen te konsomohen gjate periudhes para provimeve.  Read More →
© 2017 Keshilla.NET · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress