Home » Posts tagged with "tiroidet"

Bimët që kurojnë gjëndrat tiroide

Gjendrat tiroide ndodhne ne pjesen e mesem te fytit dhe sherbejne per te rregulluar metabolizmin me hormonte e tij. Gjendrat tiroide ndodhne ne pjesen e mesem te fytit dhe sherbejne per te rregulluar metabolizmin me hormonte e tij. Me fjalen metabolizëm shprehet shpejtësia ose frenimi i djegies se substancave ushqimore ne inde per te prodhuat energji , si dhe per zhvillimin e organeve te ndryshme... 
Etiketat:

Tiroidet: Ja disa mënyra popullore për ti kuruar

Frutat dhe zarzavatet që mbrojnë nga shfaqja e tiroideve. Recetat, vaji i arrave të kokosit parandalon formimin e gjëndrave. Këto dhe të tjera, në numrin e sotëm, në një suplement prej gjashtë faqesh. Disa nga sëmundjet më të shpeshta në vendit tonë janë edhe çrregullimet e gjëndrës tiroide. Kjo gjëndër ndodhet në pjesën e përparme të qafës dhe ka formën e një fluture me... 

Tiroidet, shenjat dhe trajtimi mjekësor

Tek disa njerëz djersitja është jonormale dhe tregon për një problem shëndeti, çka do të thotë se kjo djersitje e madhe shkaktohet nga tiroidet Sëmundja e mbitiroidizmit që mund të njihet edhe si: tiroidet, hipertirozë, thyrotoxicosis, hyperthyroidism, mund të japë simptoma të ndryshme. Shqetësimet mund të vijnë fshehtas dhe shumë vetë mendojnë se shkaktohen nga stresi, mbingarkimi... 
Etiketat:

Vaji i arrave të kokosit kuron tiroidenë

Është zbuluar se vaji i arrave të kokosit është një shpresë e re për të gjithë ata persona që vuajnë në ditët e sotme nga hipotiroidja, pra funksioni i ulët i tiroides. Prej disa dekadash është njohur veprimi i jodit në gjëndrën tiroide. Kripa e jonizuar mendohej se e zgjidhte këtë problem, por kjo nuk është plotësisht e vlefshme.  Read More →
Etiketat:

Mjekimi dhe simptomat e gjëndrave tiroide

Sëmundja e mbitiroidizmit që mund të njihet edhe si: tiroidet, hipertirozë, thyrotoxicosis, hyperthyroidism, mund të japë simptoma të ndryshme. Shqetësimet mund të vijnë tinëz dhe shumë vetë mendojnë se shkaktohen nga stresi, mbingarkimi në punë apo lodhja e zakonshme. Shpeshherë kemi të bëjmë me një gjëndër të shkatërruar tiroidale. Me fjalën metabolizëm shprehet shpejtësia... 
© 2017 Keshilla.NET · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress