Home » Posts tagged with "zhvillimi i fëmijës"

Zhvillimi i levizjeve,i te kuptuarit dhe i te menduarit tek foshnjet

Femija i porsalindur mban anesite e siperme dhe ato te poshtme pak te thyera dhe te tendosura kurse qafa eshte krejt e leshuar dhe perkulet sipas drejtimit qe i japim femijes. I porsalinduri kur nuk fle ben levizje te shumta si me krahet ashtu edhe me kembet por keto levizje nuk kane as qellim e as drejtim te caktuar. Pas lindjes foshnja eshte ne gjendje te thithe dhe te gelltise qumeshtin ose lengje... 

Zhvillimi i fëmijës të porsalindur deri ne muajin e tretë

Të porsalindurit fillojnë të komunikojnë dhe t’ju dërgojnë sinjale pas të cilave duhet të kuptoni se ata janë të lodhur ose të uritur apo përkundrazi, janë të disponuar për lojë. Ata vazhdimisht mësojnë dhe zhvillohen, ndërsa prindërit e kanë për detyrë të ndihmojnë që këto procese të zhvillohen pa pengesa. Duke u kujdesur për beben tuaj ju do të mësoni t’i... 

Qumështi i nënës për eshtrat e muskujt e fëmijës

Një fakt i tillë është zbuluar nga një kërkim i ri, sipas të cilit, janë pikërisht këto qeliza të cilat mund të lejojnë fëmijën të “përmbushë fatin e tij gjenetik”. Mark Kregan, thekson rëndësinë e zbulimit dhe  qumështin e nënës si “i vetmi ind rritur ku ekzistojnë më shumë se një lloj i qelizave burimor. Kjo është shumë unike dhe ka implikime të mëdha mbresëlënëse... 
© 2017 Keshilla.NET · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress