Home » Posts tagged with "zorra e trashë"

Ja si kurohen semundjet me te shpeshta ne trupin e njeriut

Shpesh dëgjojmë të thuhet se është mjekësia popullore ajo që po gjen gjithnjë e më shumë vend për të parandaluar sëmundjet. Kjo rezulton të jetë e vërtetë duke iu referuar edhe studimeve të fundit që janë bërë. Sëmundjet mund të kurohen në spitale e klinika mjekësore, por, nëse do ishte e mundur, parandalimi është rruga më e sigurt për një jetë të gjatë e... 

Testi me i ri per kancerin e zorres se trashe

Ne baze te një  hulumtimi te shkencëtarëve  britanike testi prej pese  minutash për zbulimin e kancerit te zorrës se trashe do te mund te zvogëloje numrin e te vdekurve nga kjo sëmundje, për 40%. Shkencëtarët kane percjellur me tepër se 170.000 njerëz gjate 11 vjetëve. Prej tyre 40.000 e kane kaluar testin “flexi-scope” qe është një ekzaminimin me te cilin mund te largohen polipet... 

Mënyrë e re trajtimi për kancerin e mushkërive

Një formë e re terapie me rrezatimit shton gjasat për një jetë më të gjatë për ata që luftojnë me kancerin e mushkërive. Mjekët kanë eksperimentuar një trajtim jo-kirurgjik të këtij kanceri. Gjatë procedurës, tumori goditet me një numër shumë të vogël dhe shumë të përqëndruar rrezesh të fuqishme; çdo tumor goditet 1 deri në 5 herë. Shkalla e suksesit ofron shpresa për... 

Lëngu i mollës për tretjen

Lëngu i mollës bën mirë për tretjen, si dhe për të shmangur problemet me jashtëqitjen. Ata që kanë probleme me zorrën e trashë duhet të pinë nga një herë në ditë nga një gotë komposto frutash. Të sëmurët është mirë që larjen ta bëjnë në vaskë në pozicionin ulur, duke i shtuar ujit lëvore të bungut dhe kamomil. Por, për t’u shëruar nga infeksionet në zorrë duhen... 

Ushqimet pa yndyr pengojn rikthimin e polipeve

Personat të cilët me anë të operacionit i kanë larguar polipet nga zorra e trashë mund ta zvogëlojnë rrezikun për rikthimin e tyre duke konsumuar ushqim të varfër me yndyra, ndërsa njëkohësisht të pasur me fibra ushqyese, pemë dhe perime. Në studim kanë marrë pjesë më shumë se 1.000 participantë. Edhe pse nuk dihet qartë principi i efektit pozitiv, është treguar se personat... 
© 2017 Keshilla.NET · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress