Autizmi gjen strehe tek shtataniket

Autizmi gjen tek shtataniket

Femijet e lindur para kohe jane me te ekspozuar per t’u prekur nga semundja e autizmit, duke shfaqur shpesh here shenja te sindromes se Aspergerit.

Sipas nje studimi te publikuar ne revisten “Journal of pediatrics”, semundja ka me shume mundesi te gjeje vend tek vogelushet e lindur para 26 javeve te shtatezanise.

Ata kane 8 % mundesi me shume se te lindurit normalisht qe te preken nga kjo semundje, e cila ndryshon plotesisht zhvillimin fizik dhe mendor te femijeve gjate gjithe jetes se tyre, deri ne moshe madhore.

Komento