Të bukura më “Make-up”

Të bukura më “Make-up”

“Make-up” mbulon difektet e fytyrës, nofullat e dala, ballin e madh, mjekrën e gjatë.Ne moshen 20 vjec e kemi lekuren gjithmone mikse,qe do te thote se mund te jete e yndyrshme ne zonat qendrore te fytyres (balle,hunde,mjekerr) dhe te thate ne zona te tjera.

Keshtu qe eshte e rendesishme qe ta hidratatosh e te trajtosh zonat e mesme.Keshillohet te besh nje maske pastruese nje here ne jave.

Pasi e keni bere kete maske (mengjes e darke) eshte e rendesishme te aplikosh me pas nje produkt hidratant.Perdor nje krem te pershtatshem per lekuren tende.Eshte e rendesishme te njohesh llojin e lekures qe ke (kerko keshillen e mjekut dermatolog)

Kremrat perfaqesojne etapen preleminare te trukut (makiazhit).Keshillohet qe syte te lyhen pasi te idratohen me krem te posacem,sepse ushqehet dhe te ndihmon per lyerjen e tyre.

Edhe ne moshen 20 vjec ka shpesh rrudha te vogla poshte syve,dhe per ti mbuluar perdorim nje korrektor qe ka bazen me pigment te verdhe.Korrektori mund te perdoret edhe tek zonat e hundes dhe e mjekrres.

Është tepër e rëndësishme që para të të bëjmë makiazh të bëhet fillimisht pastrimi I fytyrës me late- tonik. Më pas mbi fytyrën tuaj vendosni kremin. Difektet që dalin nga kremi dhe njollat e ndryshme që mund të ndodhen në sipërfaqe, eleminohen me anë të korrektorit. Ka rreth 20 lloje korrektorësh për çdo shenjë të vecantë. Pasi bëhet korrektimi i fytyrës përdoret “Make-up” në nuancat kafe, ngjyrë bronzi si dhe në kolore më të hapura.

Eleminimi i difektet te fytyrës vjen si rezultat i dritëhijes nga përdorimi i tij. Make-up dhe pudra vendosen në të gjitha pjesët e fytyrës, edhe në buzë. Kjo krijon lehtësi në lyerjen përfundimtare, të buzëve, syrit, të “ruzh-it” të faqeve. Pra, është i nevojshëm në theksimin e tyre.

Komento