Të mirat e akullores

Të mirat e akullores

Të mirat e akulloresAkullorja është ëmbëlsira më e prrfesuar gjatë stinës së verës. Kujtojmë se përveç freskisë që ajo mund të sjellë në organizmin tonë ka një ndikim shumë pozitiv gjithashtu. Disa nga vetitë e shëndetshme të saj janë;

Është e pasur me kalcium
Personave të rritur u nevojiten rreth 1.000 mg kalcium, derisa fëmijët kanë më shumë nevojë për këtë mineral.

Shkaku i qumështit dhe ajkës së ëmbël, që janë baza e këtij artikulli është burim i mirë i vitaminave A dhe vitaminave B.

Ndihmon në ruajtjen e peshës trupore
Kjo është një ëmbëlsirë e ftohtë shihej si vrasës i linjës së trupit, por në bazë të hulumtimeve të fundit, kaliumi zvogëlon vlerën e saj kalorike, që është midis 125 dhe 300 kalori në 100 gramë prodhim.

Është e pasur me vitamina dhe antioksidues
Akullorja e lëngshme që përgatitet nga pemët e ngrira dhe të freskëta përmbajnë shumë vitamina, derisa ai me shije të kafesë dhe çokollatës, siguron një dozë me antioksidues, që mbrojnë zemrën.

Komento