Të porsalindurit mësojnë edhe në gjumë

Të porsalindurit mësojnë edhe në gjumë

Ne diten e pare ose te dyte te jetes fillon proçesi i te mesuarit dhe truri i te vegjelve eshte si nje laborator i palodhshem, aq sa mund te vazhdoje te perpunoje informacione edhe gjate gjumit.

Aprovimi ka ardhur nga shkencetaret e Universitetit te Florides, qe kane kryer prova mbi reagimet e 26 femijeve te porsalindur gjate gjumit, duke verifikuar ekzistencen e nje aktiviteti celebral domethenes edhe ne oret e pushimit.

Studiuesit u kane vene te vegjelve te degjojne muzike dhe me pas kane fryre lehte ne syte e tyre te mbyllura.

Kur pas 20 minutash e njejta melodi u eshte vene femijeve, 24 prej tyre kane shtrenguar syte ne menyre instiktive.

Vogelushet kishin mesuar edhe gjate gjumit se si te reagonin ndaj nje eksperience te tyre te meparshme.

Komento