Telefoni mund te karikohet me nxehtesine e trupit

Telefoni mund te karikohet me nxehtesine e trupit

Hulumtuesit janë duke zhvilluar teknologji për të Karikuar telefonin duke përdorur nxehtësinë e trupit.

Një grup i studiuesve në Universitetin Wak Forest Arriten te zbulonin një teknologji të re të quajtur Power Felt (Fuqia ndjehet)e cila lejone përdorimin e carbon nanotubes për prodhimin e energjisë elektrike nga dallimet termike midis trupit dhe ajrit përreth.

Kjo mund të jetë teknologjia e cila mbështetet në ngrohje per gjenerimin e energjisë elektrike , të tilla si ngarkimin e makinave ose telefonin celular, dhe kështu me radhë, por shkencëtarët thanë se teknologjia ende ka nevojë për zhvillimin e mëtejshëm para se të bëhen gati për përdorim

Komento