Testi i inteligjiences ne te ngrene

Testi i inteligjiences ne te ngrene

Pergjigjuni me po ose jo pyetjeve te meposhteme.

Ne fund mblidhni pergjigjet po dhe beni interpretimin e rezultatit.Testi i meposhtem,ne nje fare menyre eshte edhe nje udhezues per llojin dhe menyren e konsumimit te ushqimeve.
1.A ha te pakten nje frut te gjalle ne dite ?
2.A ha nje vakt me gjelle perimesh ne dite ?
3.A ha oriz,apo drithera te tjera te pakten tre here ne dite ?
4.A ha perime te gjalla cdo dite ?
5.A ha fara te gjalla te pakten nje here ne jave ?
6.A perdorni barishte ne ushqimin qe gatuani ?
7.A e perfshini peshkun ne ushqimin tuaj se paku dy here ne jave ?
8.A e pertyp mire ushqimin deri sa te lengezohet ?
9.A ben te pamunduren per te shmangur konsumimin e ushqimeve me konservante dhe ngjyroses artificiale ?
10.A i shmang ushqimet me permbajtje te madhe sheqeri ?
11.Nese je i(e) stresuar,a pret qe te largohet kjo ndjenje para se te hani ?
12.Te kane ushqyer me gji ne moshen e vogel ?
13.A mundeson ngrenie te rregullt edhe ne ato raste kur jeni e zene apo e lodhur ?
14.A ha mengjes cdo dite ?
15.A pi cdo dite tete gota uji 200 ml ne dite ?
16.A e shmang birren,alkoolin,ujin e gazuar gjate ngrenies ?
17.A pi uje te pakten 25 min.para ngrenies ?
18.Apo 60 min.pas ngrenies.
19.A konsumon ushqime te shumellojshme ne vend te konsumimit te te njejtave ushqime cdo dite ?
20.A pregatit dhe konsumon lengje prej perimesh te gjalla se paku nje here ne jave ?

Interpretimi i pergjigjeve dhe rezultati:

A) 17 deri 20 pergjigje pozitive…..Je shkelqyeshem.
B) 12 deri 16 pergjigje pozitive…..Jo keq, por perpiqu per me shume.
C) 11 pergjigje pozitive….Stop.Je vertet ne hall te madh.Per te mesuar me shume, na ndiq ne takimet e mevoneshme./ikub/

Komento