Testi me i ri per kancerin e zorres se trashe

Testi me i ri per kancerin e zorres se trashe

Ne baze te një  hulumtimi te shkencëtarëve  britanike testi prej pese  minutash për zbulimin e kancerit te zorrës se trashe do te mund te zvogëloje numrin e te vdekurve nga kjo sëmundje, për 40%.

Shkencëtarët kane percjellur me tepër se 170.000 njerëz gjate 11 vjetëve. Prej tyre 40.000 e kane kaluar testin “flexi-scope” qe është një ekzaminimin me te cilin mund te largohen polipet qe janë formacione te vogla qe mund te bëhen kancerogjene.

Gjate testit ne zorre te trashe futet një gyp me madhësi te lapsit përmes te cilit mund te largohen polipet dhe te zbulohen ndryshimet e tjera patologjike.

7 Comments

 1. qfar mundem na proferoni kunder dhimbjes te zorres e trash nese mundni na tregoni

 2. Per ta parandaluar kancerin e zorres se trashe duhet te behet kolonohidroterapia.

 3. e si ta dim ne qe e kemi kancerin e zorre se trash

 4. menyra me e sigurte per me hjek dyshimin se nuk keni kancer ne zorren e trashe eshte kolonoskopia, e cila tash behet shume lehte me ane te qetesusve sjeni krejt pa vetedije por vetem e pergjumur...

 5. menyra me e mire per te zbuluar ndonje smundje ne zorren e trashe {kolon} eshte kolonoskopia tjerat teste jane vetem humbje kohe..

 6. qfare jane polipet ne zorre te trash? a jane kancer apo qfare ?

 7. kanceri eshte nje semundje shum e keqe dhe kete semundje e kishte gjagjai im i cili e kishte te grades se fundit dhe per fat te keq nuk arriti ta perballont.

 8. une e kam pasur nje polyps ne zorren e trash si dhe ka qen villous adenoma qe konsiderohet prekanceroze qe domethen nese nuk hjeket shancat jan 95% mu be kancer.gjat kolonoskopis e kan gjetur sepse ksm pasur gjak ne nevojen e madhe pet 6 muaj.mos hezitoni ne gjoftese e vereni qe keni gjak gjat nevojes se madhe beje kolonoskopin nese fon me largu brengosjen si dhe me parandalu kancerin.kanceri fillon si tumor e pastaj i nderron qelizat e behet kancer
  largoje para se te behet bon.ju dua per hir te allahut

 9. une e kam pasur nje polyps ne zorren e trash si dhe ka qen villous adenoma qe konsiderohet prekanceroze qe domethen nese nuk hjeket shancat jan 95% mu be kancer.gjat kolonoskopis e kan gjetur sepse kam pasur gjak ne nevojen e madhe pet 6 muaj.

Komento