Ushqimet që duhet t’i evitojmë nga konsumimi i tepërt

Ushqimet që duhet t’i evitojmë nga konsumimi i tepërt

Ushqimet që duhet t’i evitojmë nga konsumimi i tepërtRreziqet që vijnë prej ushqimeve janë të shumta, por për fat, në më të shumtën e rasteve zgjidhen pa komplikime të mëdha.

Në tryezën tonë janë plot ushqime me të cilat ne duhet të tregojmë më shumë kujdes në konsumimin e tyre, për të patur një jetë të shëndetshme.

Salca e domates e konservuar është i njohur si burim më i mirë për likopene, një lëndë ushqyese thelbësore, por kini kujdes kur është e konservuar. Të gjitha ushqimet e konservuara përmbajnë kimikate të dëmshme si BPA, por kjo është veçanërisht shqetësues në domate.

Rishikoni kaloritë që merrni tek sandviçi. Sallam, proshutë, rosto viçi dhe mish e ushqime të tjera janë të cilësisë së dobët, e mbushur me natriumi, e bërë nga kafshët e ngopura me hormonet dhe antibiotikët, e mbushur me nitrate. Ata gjithashtu mund të përmbajnë aromatizuese kimike dhe ngjyra.

Ndryshe nga gjalpi, i cili është bërë nga produktet shtazore, margarina është krijuar nga vaj perimesh. Procesi i saj prodhuese rrit inflamacionin duke dëmtuar qelizat e enëve tuaja të gjakut, rriti rrezikun për sëmundje kardiovaskulare, kanceri, sëmundjet degjenerative, shtim në peshë, dhe rrit kolesterolin e keq.

Sheqeret artificiale janë aq shumë të ëmbël-nganjëherë 200 herë më shumë se sa sheqeri i tavolinës sa që truri fillon të vdes për ushqime të ëmbla. Hulumtimet thonë se ato shkaktojnë kancer dhe programe neurologjike, por shkenca e ka konfirmuar se ata nxisin shtim në peshë dhe shërbejnë për të rritur oreksin.

Komento