Ushtrimet per tu dobesuar pa mbajtur diete

Ushtrimet per tu dobesuar pa mbajtur diete

Te dobesohesh pa ndjekur nje diete eshte me thjeshte per ato qe kane zakon te levizin, sepse aktiviteti fizik ndihmon organizmin per te djegur kalori, te pershpejtoje matabolizmin dhe si per rrjedhoje te humbasedh dhe peshe.

Me e rendesishmja eshte te dobësohesh

thjesht duke ecur, duke ndare pjesen 4 sezonet, me 3 nga muaj secila. Ju lejon te humbisni 5 kile per rreth nje vit pa bere asnjë diete, duke e bere trupin me elastik dhe te tonifikuar. Ne fazen e pare ne 3 muajt e pare , duhet ti dedikoheni ecjes.

Prandaj objektivi i pare eshte qe te ecni 6 dite ne 7, 10 minuta. Pra ne javen e pare ecet per 3 dite, javen e dyte 4 dite, ne te treten 5, deri ne javen e 4 me 6. Ne muajin e dyte objekti eshte qe 10 minutat ti beni 15 minuta, duke ndjekur me pas te njejten metode si ne muajin e dyte. Ne muajin e trete minutat duhet te mundoheni ti beni 30.
Idealia do te ishte te ecnit gjate kohes qe shkoni per ne pune, kur beni pazare, domethene ne ajer te hapur. Por pe rate qe ka nevoje per nje ambiente te kontrolluar , mund te përdorni dhe makinerine e vrapimit ne shtepi ose ne palester.Sezoni i dyte behet nje ceshtje rezistence, duhet ti coni ecjet ne 60 minuta ne dite. Keshtu qe ne muajin e pare duhet te arrini ne 40 minuta, ne te dytin , 50 dhe ne te tretin 60.
Me pas ne sezonin tjeter te vitit duhet te peshpejtoni metabolizmin dhe te rrisni masen muskulore te kembeve . Per kete arsye duhet te vazhdoni me ecjen me 60 minuta ,por duke përshpejtuar dhe hapin.Keshtu duhet te vazhdoni deri ne fund.
Ne kete menyre duhet te keni humbur nje mase te peshes tuaj./ikub/

Komento