Vaj Jojoba

jojoba

jojobaMban lageshtiren dhe elasticitetin e lekures.
Eshte kunder zbokthit me masazh ne rrenjet e flokeve 15min para larjes
Sherben si zbutes dhe ushqim per lekuren por dhe per floket.
Ky vaj u be I rendesishem ne vitin 1970 kur gjuetia e balenave u ndalua. Qe nga ajo kohe vetite e tij jane te ngjashme me ato te te njejtit vaj qe prodhohet nga lengu seminal I balenave. Ky vaj perbehet nga substance tejet te qendrueshme te cilat nuk demtohen lehtesisht dhe struktura e tij perfshin ate te yndyres qe gjendet ne lekure,gje qe e ben ate nje zbutes te mrekullueshem dhe ideal per cdo lloj lekure.
Nese ai perdoret si vaj per masazh sherben dhe si nje emulsionues qe shkrihet me ynyren e vete lekures dhe hap me delikatese poret duke nxjerre qe andej papastertite. Ai gjithashtu permban disa acide te cilat kane efekte antiinflamatore dhe pikerisht pasi ai eshte I ngjashem me yndyren e vete lekures,perthithet mire nga ajo dhe eshte I mrekullueshem per lekuren e thate dhe te moshuar si dhe per ate me probleme.Nese ne nje produkt kerkohet per kujdesin e flokeve,tek ai shtohet vaji I jojobes por per shkak te kostos se tij sasia e ketij vaji ne produktet per floke eshte I kufizuar. Ne shume raste ai perdoret ne lekurat akneike per ta kontrolluar kete fenomen. Gjithashtu ka veti qe nuk peson oksidim,ndaj dhe nuk prishet por perkundrazi perdoret per te evituar prishjen e vajrave te tjere.Mund te perdoret me vete per masazhe ose mund te perzihet me vajra te tjera. Eshte e lehte te kuptohet se perse vaji I jojobes eshte kaq I pershtatshem per tu perdorur si vaj masazhi ku perzjehen vajra te tjera si dhe per masazhe per fytyren pasi ai deperton ne lekure me lehtesi dhe eshte I pershtatshem per te gjitha llojet e lekurave.

2 Comments

  1. A esht i njejt sikur vaji i ullirit,

  2. ku gjindet ky vaj ky vaj jojoba a gjindet

Komento