Vaksina kundër gripit mund t’u jepet shtatzënave

Vaksina kundër gripit mund t’u jepet shtatzënave

Një studim amerikan bën të ditur se marrja e vaksinës kundër gripit gjatë shtatzënisë nuk shkakton efekte anësore.

Studimi është zhvilluar në një periudhë 20-vjeçare, ndërsa pjesëmarrëset në studim kanë marrë vaksinën gjatë shtatzënisë dhe më pas janë përcjellë për disa vite, që ka rezultuar se ato nuk kanë shfaqur shenja për ndonjë efekt anësor.

Ndërkohë, bëhet e ditur se në njëzet vitet e fundit në SHBA numërohen vetëm 175 raste ku janë zhvilluar komplikime si pasojë e marrjes së vaksinës së gripit gjatë shtatzënisë. /Telegrafi/

Komento