Vetit e bananes

Vetit e bananes

Vetit e bananesBananet permbajne shume hekur, i cili stimulon prodhimin e hemoglobines ne gjak,ndaj rezulton e domosdoshme ne rastet e anemise.

Duke qene e pasur me kalium, banania eshte mbrojtese e mire per te gjith ata qe vuajne nga tensioni i larte i gjakut.

Gjithashtu bananet kshilhen te konsomohen gjate periudhes para provimeve.

Lirishte themi se se bananet kan sasi te madhe fibrash qe ndikojn ne stabilizimin e aktivitetit te zorreve.Bananet permbajn nje lloj aminoacidi te quajtur tripofano, qe trupi e kunverton ne serotonine,ne gjendje te qetesoj trupin dhe te favorizoje mireqenien tone.

Komento