Vetite e bimes Aloa Vera

Vetite e bimes Aloa Vera

Aloe Vera është një bime shumë e dobishme dhe e preferuar e Pejgamberit Muhamed (savs). Kajs bin Rafi al-Qatsi transmeton se i dërguari as ka thënë: “Aloe eshte një kurë e sigurt për sëmundjet.”

Në disa zona të botës si ne Ameriken e Jugut, Aloe Vera quhet si bima magjike kurse ne disa shtëpi përdoret vetem kjo bime per te gjitha semundjet.

Studimet e hershme (në fillim të ‘900) konfirmuan vetitë e pabesueshme qe ka kjo bime e Kristofor Kolombo e pershkruan bimen si “Mjeksia ne vazo” Studimet klinike në 1935 raportuan ne përdorimin e Aloe Vera per trajtimin e djegieve dhe