Vitamina D nuk ndihmon shërimin e ftohjes

Vitamina D nuk ndihmon shërimin e ftohjes

Shkenctarët kanë thënë se ata nuk kanë gjetur prova se konsumimi i vitaminës D, ndikon që të ftohtit të largohet më shpejt.

Një ekip nga Zelanda e Re të cilët kanë bërë disa teste me standardet më të larta, kanë thënë se ata kanë kryer një test në 161 persona të cilët kanë marrë çdo ditë vitaminë D për 18 muaj rresht dhe efekti kundrej të ftohtit ka qenë njëjtë si i atyre që kanë marrë pilula false të vitaminës D.

Megjithëkëtë, vitamina D sipas ekipit të shkenctarëve, ndihmon në sistemin imunitar të njeriut.

Komento