Vitaminat (hapa) mund të shkurtojnë jetën!

Vitaminat (hapa) mund të shkurtojnë jetën!

Studiuesit raportojnë për një lidhje mes përdorimit të vitaminave dhe normës së lartë të vdekjeve të grave në moshë, raporton BBC-ja.

Ekspertët mendonin për ca kohë se vitaminat plotësuese mund të ishin vetëm të dobishme nëse një person ka mungesa në lëndët ushqyese. Por, nëse kalohet masa, vitaminat mund të shkaktojnë dëme, thuhej në arkivat e Mjekësisë së Brendshme.

Të gjitha gratë në vitet e tyre të 50-ta dhe 60-ta, edhe pse ishin të mirë ushqyera vendosin të marrin vitamina. Multivitaminat, acidi folik, vitamina B6, magnezi, zinku, bakri dhe hekuri të veçanti duket se rrisin rrezikun e vdekjes.

Studiuesit besojnë se konsumatorët po blejnë vitamina pa asnjë dëshmi se do të kenë ndonjë përfitim. “Bazuar në dëshmitë ekzistuese, ne shikojmë pak arsyetim për përdorimin e gjerë dhe tepër të përhapur të vitaminave”, tha Dr. Jaakko Mursu i Universitetit të Finlandës Lindore.StartF.

Komento