Zbardhimi i dhëmbëve rrezikon shëndetin

Zbardhimi i dhëmbëve rrezikon shëndetin

Dentistët paralajmërojnë se të rinjtë gjithnjë e më shumë po e vënë në rrezik shëndetin e tyre, duke përdorë zbardhimin e dhëmbëve në shtëpi me sodë bikarboni, hi dhe peroksid hidrogjeni.

Dentistët paralajmërojnë se këto metoda mund të shkrijnë smaltin, duke bërë dhëmbët të duken më të hollë se sa ishin, transmetojnë agjencitë.

Soda e shtëpisë është gërryese. Kështu që përdorimi i shpeshtë mund të shkatërrojë plotësisht smaltin dhe të zvogëlojë dhëmbin, duke rritur ndjeshmërinë.

Ekspertët paralajmërojnë se përdorimi i recetave të zbardhimit nga interneti nuk është ide e mirë dhe mund të çojë në shkatërrimin total të dhëmbit.

Komento