Zbulohet gjeni që ndihmon në kontrollimin e apetitit

6

6Një parazit i zorrëve që njofton trurin të ndaloj së ngrëni dhe të filloj me ushtrime është zbuluar sipas disa shkencëtareve danez dhe australian.

Gjeni, i cili mund të gjendet në krimba dhe është i ngjashëm me atë që kanë edhe njerëzit, mund të ndihmoj të ndalë ciklin e ushqimit të tepërt dhe mungesës së ushtrimeve.

Sipas studimin ky gjen ofron ndjenjën e të qenit të mbushur si dhe nevojën për gjumë pas ushqimit.

Ekspertët kanë deklaruar që këto të gjetura japin mundësi të mëdha për zhvillimin e një ilaçi i cili ndihmon në kontrollimin e obezitetit duke reduktuar apetitin.

Këta studiues kanë zbuluar një faktor të kodimit të gjeneve të quajtur ETS-5, i cili kontrollin sinjalet nga truri për në zorrë.

Komento