Home Modë & Estetikë ​Vaji i kokosit parandalon rrudhat

​Vaji i kokosit parandalon rrudhat

VajikokositPërdorimi i rregullt i vajit të kokosit, veçanërisht në zonat rreth syve iu ndihmon që të luftoni rrudhat dhe të zvogëloni rrezikun e krijimit të shpejtë të tyre.

Vaji i kokosit është testuar edhe klinikisht për benefitet e mëdha që i ka në mbrojtjen e lëkurës ndaj problemeve të ndryshme me rrudha. Ky vaj është shumë i rekomanduar për fytyrë të thatë pasi që e ushqen dhe e zbutë atë, duke penguar krijimin e baktereve dhe viruseve.

Hulumtimet kanë treguar se vaji i kokosit është i pasur me yndyra të shëndetshme të quajtura acide yndyrore të mesme. Këto yndyra unike përfshijnë acidin laurik, acidin kaprik dhe acidin kaprilik.

Përdoreni këtë yndyrën e pastër të kokosit veçanërisht në mbrëmje, në zonat rreth syve rregullisht në mënyrë që të shihni rezultate më të mira.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...