10 këshilla për një ditë të bukur!

1. Çdo mëngjes duhet të ndani kohë për veten tuaj. Në vend që ta rregulloni alarmin më vonë dhe më pastaj të “snoozoni” nga 5 deri 10 minuta, mundohuni që ta rregulloni të bjerë pak më herët, të rini shtritë edhe disa minuta, të bëni një dush dhe të bëni një plan për një dit të re.

2. Hani bukë. Atë që do ta hani në mëngjes do të ndikojë në nivelin e enërgjisë gjatë gjithë ditës. Drithra, korn fleks, jogurt, lëng dhe biskota – do tju njomin dhe do të ndiheni me mirë. Nëse nuk keni kohë, merni ca fruta dhe bëni një përzierje me blender dhe pini gjatë rrugës për në punë.

3. Stërvituni. Çiklizmi apo teretana çfarë do që të jetë, diçka që dë tju djersisë dhe do ta aktivizoni endofrinën – hormoni i lumturisë për shkak së cilës do të ndiheni më energjik dhe pozitiv.

4. E qeshura është kurë. Shiqoni ndonjë seri me humor ose nje komedi, dilni me miqtë! Qeshuni më shumë, më shpesh, çdoherë!

5. Bëni të paktën një punë të mërzitshme që ju rin mbi kokë. Rregulloni dhomën, hekurosni, raporto me shkrim – e lodhshme, mirpo patjetër të bëhet.

6. Ëndërro, zgjohu, bëje. Një herë në javë rrini vetëm dhe fantazoni se ku do të dëshironit të jeni pas 5 viteve. Fantazoni!

7. Zgjidhni diçka “ekstra” në vend të diçkaje të “detyrueshme”. Bëni pushim disa herë në ditë, pini kafe, ftoni miqt e vjetër , lexoni gazetën ose thjesht hani një akullore. Mos mendoni për turmën që ju pret me pas.

8. Rregulloni hapësirën. Para se të shtriheni në shtrat rrini ulur për 15 minuta. Mos mendoni për ditën e nesërme. Bëhuni si fëmijë – ëndërroni.

9. Relaksohuni. Mosmarveshjet me partneren, bisedë e vështirë me shefin, një gabim në punë – e gjitha është e kaluar ashtu si dita. Pushoni dhe në mëngjes të gjitha problemet do të zvogëlohen.

10. Jeni falemenderues. Çdo ditë e regjistroni në fund. Këtë herë le të mos jetë një listë me angazhime, por falemenderim e saj që keni marrë dhe keni dhënë gjatë gjithë ditës.

Nuk do të thotë të jenë gjëra të mëdha – falemenderoni për një vend parkimi ose për një mik që ju ka marrë në telefon. Çdo ditë lista le të ketë nga 10 gjëra.