Home Këshilla për Prindër Këshilla për shtatëzëna 10 rregullat kryesore për një shtatzani të mbarë dhe të shëndetshme

10 rregullat kryesore për një shtatzani të mbarë dhe të shëndetshme

10 rregullat kryesore për një shtatzani të mbarë dhe të shëndetshmeNë këtë artikull po ju sjellim 10 rregullat kryesore që duhet të ndiqni për një shtatzani sa më të mbarë e për një rritje sa më të shëndetshme të bebit tuaj gjatë 9 muajve kur jeni duke pritur ardhjen e foshnjes suaj në jetë:

1. Konsumoni 5-6 vakte në ditë në sasi të kontrolluara

2. Konsumoni çdo ditë vitaminat e nevojshme për gratë shtatzanë, siç ju ka udhëzuar mjeku juaj

3. Pini të paktën 10 gota me ujë ose lëngje naryrale frutash në ditë

4. Mos pini absolutisht aklol

5. Mos pini lëngje më konservantë dhe me ngjyrues dhe kufizoni në maksimum kafen

6. Mos pini duhan dhe rrini larg duhanpirësve

7. Kryeni të paktën 20 minuta aktivitet fizik të lehtë çdo ditë

8. Flini jo më pak se 8 orë në ditë

9. Vishni këpucë të rehatshme dhe pa takë

10. Mos pini asnjë ilaç pa rekomandimin e mjekut

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Surja dhe Duaja Ja-Sin – Me shkronja latine dhe përkthim Shqip

Surja Ja-Sin (36) është mekkase dhe ka takte të shkurtra dhe ritme të shpejta. Numri i ajeteve të saj është tetëdhjetë e tre si dhe është më e vogël dhe më e shkurtë se sureja paraprake (surja Fatir), e cila ka dyzet e pesë ajete. Kështu, tekstet e shkurtra dhe ritmi i shpejtë i japin sures një natyrë të posaçme...