Home 2010 February

Monthly Archives: February 2010

Efektet kuruse të Guaranes

Guarana është një tjetër frut tropikal që ka gjetur përdorim të gjerë në mjekësinë popullore falë vlerave të saja kurative. Ajo përmban proteina, yndyra...

Efektet kuruse të Qitros

Është një frutë me origjinë greke, në pamje të parë ngjan me portokallin, por ka një shije më të athët se agrumi tjetër i...

Efektet kuruse të Papajes

Papaja është një frut tropikal që ka shumë vlera kuruese. Ajo është e ngjashme me pjeprin por brenda përmban disa fara të zeza. Ky frut...

Efektet kuruse të pjeshkes

Për qëllime mjekësore përdoren gjethet, lulet, frutat dhe farat e pjeshkës. Të gjitha pjesët e bimës kanë shije të hidhur, sepse përmbajnë acid cianhidrik...

Sëmundjet e gjakut shpërthejnë nga kimikatet e përdorura në industri dhe familje

Sëmundjet malinje të gjakut janë bërë shumë të përhapura. Përhapja e tyre vjen bashkë me ritmet e zhvillimit industrial dhe bashkë me ndotjen mjedisore. Duke...

Tumori i stomakut nga dietat

Sipas një studimi të kryer në Milano të Italisë më shumë se gjysma e Italianëve besojnë se ajo çka shkakton kancerin në stomak është...

Saunat nuk është shumë e mirë për pjellorinë

Sauna shpesh nuk është shumë e mirë për pjellorinë dhe nëse arrin deri në tre muaj frekuentim, mund të përgjysmojë prodhimin e spermës tek...

MOST POPULAR

HOT NEWS