3 frymemarrje qe ju sjellin ne humor

Te frymezuara nga qi gong, nje teknike kineze relaksimi, keto ushtrime te thjeshta largojne lodhjen dhe emocionet qe prishin humorin tuaj. Te praktikohen pa kursim…

1. Merrni fryme per te rigjetur qetesine
Vendoseni trupin ne nje pozicion ulur, ose ne kembe, drejt dhe leshojeni peshen poshte, me duar te mbivendosuara ne fund te barkut (qendra energjitike e Dan Tian-it).

Per femrat, dora e majte mbi te djathten, kurse per meshkujt, e kunderta. Pastaj, merrni fryme dhe nxirreni ate ngadale.

2. Merrni fryme duke qendruar ne maje te kembeve
Duke respektuar te njenjtin ritem frymemarrje, ngrihuni ne maje te kembeve, dhe uluni vetem kur e nxirrni frymen. Ky ushtrim stimulon Yong Quan-in (qendrer energjitike e pozicionuar te shputa e kembes). Ai ndodhet ne fillim te meridianit te veshkave dhe largon « zjarrin » e zemres, stressin dhe emocionet.

3. Merrni fryme me duart e ngritura lart
Gjate frymemarrjes, ngrini duart lart dhe tendosini ; shikimi ndjek levizjen e kraheve sikur po merrni ne krahet tuaj te gjithe energjine e paster te natyres.
Gjate nxjerrjes se frymes, duart zbresin lehte perpara trupit, me gishtat perballe. Gjate ketij ushtrimi, vizualizoni energjine e paster qe hyn ne trupin tuaj nga koka, si nje ujvare qe rrjedh nga lart poshte. Keshtu ju largoni te gjitha emocionet negative, lodhjen e akumuluar dhe semundjet.