5 shenja paralajmëruese të kancerit, që femra i neglizhon

5 shenja paralajmëruese të kancerit, që femra i neglizhonFemrat, në tërësi, priren t’i nënvlerësojnë shenjat paralajmëruese që u dërgon trupi i tyre, në rastin e zhvillimit brenda tyre të një kanceri me natyrë gjinekologjike.

Ndoshta sepse i ngatërrojnë me shenja të tjera, por edhe sepse nuk duan të krijojnë shqetësime të kota. Rezultati? Arma më efektive në luftën kundër kancerit, pikërisht zbulimi i hershëm i tij, duke mundësuar kështu ndërhyrjen në kohë të specialistit, automatikisht humbet shumë nga fuqia e saj.

Paralajmërimi vjen nga një studim i fundit i kryer prej Qendrës së Kontrollit dhe Parandalimit të Sëmundjeve (CDC) në Shtetet e Bashkuara, botuar në revistën shkencore “Family Practice”.

Ja shenjat që neglizhojnë femrat:

1. Dhimbja e shpinës ose e barkut
2. Djegia vaginale

3.Ndjenja e përhapur e lodhjes

4. Ënjtjet apo fryrjet e pazakonta

5. Nevojë për të urinuar shpesh