6 komanda për t’ia dalur në çift

Te pranoni ndryshimet e njeri-tjetrit , te doni tjetrin ashtu sic eshte. Kjo do te thote qe te krijoni nje cift unik.

Te keni vlera te perbashketa
Vlerat tona dalin nga edukimi jone, personaliteti , rrethi shoqerore dhe eksperiencat . Pasioni i fillimit le vend nje lidhjeve te vertet, qe te dy partneret e kuptojne qe nuk kuptohen per gjerat e rendesishme.

Menyra se si cdo njeri vepron dhe i shikon prioritet, dëshirat dhe nevojat, varen nga vlerat. Edhe pse ato nuk jane shpesh njesoj me partnerin; por nese jane te kundërta komplet cifti nuk do te shkoj shume larg. Per a evituar kete , duhet ti jepni kohe vetes qe te njiheni te flisni per gjithçka : per jeten , familjen , shoqerine… Kjo do te ju evitoj surprizat e keqija.

Nje bashkëbisedim te shendetshem
Diskutimi eshte nje art ne vete qe lejon qe te thelloni njohjet reciproke dhe intime te ciftit.Te komunikoni do te thote qe te ndani dhe ndarja e gjerave te perbashketa eshte e rendesishme.

Por thjeshte duhet te kini kujdes qe mos ta kritikoni shume njeri-tjetrin.

Bashkepunimi dhe besimi
“Miku ose mikesha me e mire jane ato qe duam me shume, ato qen nuk mungojne kurre , jane ato qe kemi zgjedhur ato qe njohim me mire dhe na njohin. Gjithashtu miqte jane ato qe ndajme cdo moment tonin , cdo projekt, shprese frike, lumturi dhe dhimbje…” shkruan filozofi Andre Comte-Sponville. Ai e mbyll me: “ Ato qe nuk e shikojne , keto gjera shikohen dhe ne cift…”

Te flasesh per miqësi brenda nje cifti mund te duket e çuditshme, megjithaste martesat e lumtura kane bere nga nje miqësi thelle. Respekti, te degjoni njeri-tjetrin , duket se jane ecja e nje cifti.

Harmonia seksuale
Ky eshte nje burim përmbushjeje dhe nje menyre tjeter per tu njohur mire.

Nuk duhet te shtyheni te zbuloni kënaqësitë të reja seksuale dhe nuk duhet te lejoni modestinë e tepruar te ia marri mendt, duke bërë që të mos godisni limitet e tjetrit !Atehere mos hezitoni te habiteni, kur flitet per sksulitet dhe mbi te gjitha … ta praktikoni.

Te keni projekte te perbashketa
Per te ecur përpara cifti duhet te planifikoj te ardhmen. Projekti i pare si fillim eshte dëshira e thelle te formoni nje lidhje serioze. Ky eshte nje projekt jete qe ju rrit pergjegjesite.

Me pas, per te forcuar lidhjen, cifti duhet te projektoje te ardhmen: nej shtepi, ndarja e puneve te perbashketa , femijet…

Shumica e cifteve zhduken, sepse ndonje njeri prej tyre ndoshta femra , ndoshta mashkulli nuk e duan te marrin persiper keto pergjegjesi.