Home Këshilla për Prindër Këshilla për shtatëzëna 6-të ushqime që ndalohen për shtatzëna

6-të ushqime që ndalohen për shtatzëna

6-të ushqime që ndalohen për shtatzënaShmangja e ushqimeve të caktuara mund ta reduktojë rrezikun nga helmimi prej ushqimit, dhe rrezikun e bebes tuaj për problemeve zhvillimore.

Ekspertja e dietave, Susan Short, një zëdhënëse për Shoqatën Britanike të Dietistëve, ka zbuluar ushqimet që duhet t’i shmangni gjatë shtatzënisë:

Djathi i butë

Pasi që mund të shkaktojë infektime bakteriale si listeroza, salmonella dhe shoku toksik.

Sallama dhe pashteta

Çdo pashtetë me produkte mushkërie, është e lartë në vitaminën A e që mund të jetë toksike për zhvillimin e foshnjes.

Peshku

Shmangni peshqit që përmbajnë nivele të larta të merkurit si psh. peshkaqeni, peshk-shpata dhe marlini, e që mund ta prekin sistemin nervor të foshnjes.

Kafeja

Kafeina e tepërt mund të çojë në abortim, apo në peshë të ulët të foshnjes kur lindë. Po ashtu, foshnja mund të zhvillojë varësi ndaj kafeinës, që është esencialisht drogë/ilaç.

Alkooli
Edhe pse thuhet se një gotë ose dy alkool i bëjnë mirë çdokujt, The Chief Medical Officers për Britaninë e Madhe rekomandojnë që nëse jeni shtatzënë apo synoni të mbeteni, atëherë nuk duhet të pini aspak alkool.

Vezët e pagatuara

Po ashtu rrezikojnë që ju të infektoheni nga salmonella.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Pirja e duhanit çon në këtë gjendje vdekjeprurëse

Gratë duhanpirëse rrezikohen nga zgjerimi (aneurizmi) i aortës së barkut, arteria më e madhe në trupin e njeriut, në krahasim me ato që nuk kanë pirë duhan kurrë. Kjo është një tjetër pasojë e pirjes së duhanit në një seri të njohur tashmë. Në një studim klinik, shkencëtarët raportuan që gratë duhanpirëse kishin katër herë më shumë të ngjarë të...